середа, 21 лютого 2018 р.

Міжнародний день рідної мови


Сьогодні, 21 лютого, учні нашої школи відзначали Міжнародний день рідної мови. Тема Міжнародного дня рідної мови 2018 року – «Збереження лінгвістичної різноманітності і просування багатомовності в рамках досягнення цілей в галузі сталого розвитку».
Святкування цього свята відбулося і в Красненській ЗОШ І-ІІІ ступенів №2. До відзначення Міжнародного дня рідної мови долучилася вся школа. Відкриття святкових заходів розпочалося  ранковою тематичною загальношкільною лінійкою, молитвою за рідну мову і флешмобом "Мова єднання", які підготували заступник директора з виховної роботи Л.С.Гураш,  педагог-організатор І.М.Турка та учнівський актив школи. 
На великій перерві учні  4 класу з класним керівником Долінською Н.О. підготували виставку висловів про мову. Закінчили свято декламуванням віршів  відомих українських поетів про Україну, про родину та українську мову; згадували її трагічну долю, демонстрували її красу і велич та своє шанобливе ставлення до рідної української мови.  
  Нашому поколінню випало складне і відповідальне завдання – відродити українську мову, українську державність, націю. І ми повинні твердо усвідомити, що це – наш святий обов’язок, і за нас цього ніхто не зробить.



















Немає коментарів:

Дописати коментар

Тиждень Рідної мови

  Тиждень РІДНОЇ МОВИ в Красненській другій розпочався з акції "Одягни вишиванку". В цей "ковідний" час школа усміхалася...